top of page
Αναζήτηση

Τα 7 Πιο Συνηθισμένα Λάθη Εξτένσιον Βλεφαρίδων – και Πώς Να Τα Διορθώσετε!


Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα εξτένσιον των βλεφαρίδων σας;


Μην ανησυχείτε – συμβαίνει!


Αυτές οι συμβουλές extension βλεφαρίδες θα λύσουν όλα σας τα προβλήματα.


Το καταλαβαίνουμε, υπάρχουν ΠΟΛΛΑ που πρέπει να θυμάστε και να συνδυάσετε για να εφαρμόζετε καλά εξτένσιον βλεφαρίδας.


Συνοψίσαμε για εσάς μερικά από τα πιο κοινά λάθη... και πώς να τα διορθώσετε!




 



#1 Χρησιμοποιείτε Πολλή ή Λίγη Κόλλα Εξτένσιον Βλεφαρίδων



Τα εξτένσιον βλεφαρίδας του πελάτη σας πέφτουν πολύ γρήγορα; Μπορεί να οφείλεται στην ποσότητα κόλλας που χρησιμοποιείτε.



Πολύ μικρή ποσότητα: Τα εξτένσιον των βλεφαρίδων πιθανότατα θα πέσουν πολύ γρήγορα! Αυτό συνήθως οφείλεται στο ότι περνάτε μια μικρή επιφάνεια των εξτένσιον των βλεφαρίδων σας μέσα από την κόλλα, και ως αποτέλεσμα δεν υπάρχει αρκετή κόλλα και στεγνώνει πολύ γρήγορα.


Δοκιμάστε να περάσετε το εξτένσιον βλεφαρίδας αργά μέσα στην μπαλίτσα κόλλας μέχρι την μέση και τραβήξτε το αργά προς τα έξω.


Πολύ μεγάλη ποσότητα: Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνεται η πιθανότητα να κολλήσουν μεταξύ τους τα εξτένσιον, το αποτέλεσμα θα είναι ακατάστατο και μπορεί προκληθούν ερεθισμοί στα μάτια του πελάτη σας λόγω των αναθυμιάσεων!


Δεν είναι ωραίο. 😩


Pro Συμβουλή: Βυθίζετε το εξτένσιον βλεφαρίδας σας πάρα πολύ γρήγορα μέσα και πολύ γρήγορα έξω? Έτσι βάζετε πάρα πολλή κόλλα στη βλεφαρίδα, βλέπετε μικρές μπαλίτσες κόλλας πάνω το εξτένσιον (ΠΟΛΥ ΚΟΛΛΑ!) βάλτε το εξτένσιον ξανά μέσα και έξω από την κόλλα με πιο αργές κινήσεις.


Έτσι τα μπαλάκια κόλλας θα επιστρέψουν από εκεί που ήρθαν και εσείς θα έχετε την τέλεια και απολύτως απαραίτητη ποσότητα κόλλας!



#2 Βρώμικες Βλεφαρίδες



Θυμηθείτε... τα εξτένσιον των βλεφαρίδων δεν μπορούν να κολλήσουν σωστά αν υπάρχει λιπαρότητα (ή χειρότερα... υπολείμματα μακιγιάζ!) στις βλεφαρίδες του πελάτη σας.


Οι αφροί καθαρισμού βλεφαρίδων είναι η προτιμώμενη επιλογή για προετοιμασία των φυσικών βλεφαρίδων πριν από την εφαρμογή εξτένσιον βλεφαρίδας, επειδή είναι απαλοί στις βλεφαρίδες, ακόμη και αν ένας πελάτης έχει ήδη εξτένσιον βλεφαρίδας.


Οι αφροί έχουν την δυνατότητα να εισχωρήσουν ποιο βαθιά στον θύλακα και στα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να εξαφανίζουν όλα τα υπολείμματα λιπαρότητας, σμήγματος ή μακιγιάζ. Με ένα αντίστοιχο προϊόν θα έχετε το κεφάλι ας ήσυχο!



Pro Συμβουλή: Ζητήστε από τους πελάτες σας να έρθουν χωρίς μακιγιάζ, αν δεν είναι εφικτό ζητήστε τους να κάνουν πλύση με αφρό όταν έρθουν στον χώρο σας.


Εάν έχετε προσπαθήσει να αφαιρέσετε αδιάβροχη μάσκαρα, ξέρετε ότι είναι ΠΟΛΥ δύσκολη διαδικασία, διότι μπορεί να γίνει μόνο με προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ που έχει λιπαρή βάση, κάτι το οποίο πιθανότατα θα κάνει τις βλεφαρίδες σας να πέσουν πολύ γρήγορα.


Εάν έχετε προσπαθήσει να αφαιρέσετε αδιάβροχη μάσκαρα, ξέρετε ότι είναι ΠΟΛΥ δύσκολη διαδικασία, διότι μπορεί να γίνει μόνο με προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ που έχει λιπαρή βάση, κάτι το οποίο πιθανότατα θα κάνει τις βλεφαρίδες σας να πέσουν πολύ γρήγορα.


Σε αυτή τη περίπτωση μπορείτε να κάνετε χρήση του αφρού βλεφαρίδων για βαθύ καθαρισμό αλλά να τον αφήσετε να δράσει για 60 δευτερόλεπτα πάνω στην βλεφαρίδα πρίν το ξεπλύνετε.


Pro Συμβουλή 2: Θέλετε πραγματικά καθαρές βλεφαρίδες για εξτένσιον βλεφαρίδων μακράς διαρκείας;


Μετά από τον αφρό καθαρισμού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ειδικό lash primer για εξτένσιον βλεφαρίδων.


Σημείωση: Σημείωση: Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ΑΝΤΙ ΓΙΑ αφρό καθαρισμού, αλλά ΜΑΖΙ με αυτό!



#3 Υγρασία


Όλες οι κόλλες εξτένσιον βλεφαρίδων επηρεάζονται από την υγρασία (ναι... ΟΛΕΣ τους!) ακόμα και αυτή για τα καλλιτεχνικά στο δημοτικό!💧


Πολλή υψηλά επίπεδα υγρασίας; Η κόλλα σας δεν θα στεγνώσει.


Χαμηλά επίπεδα υγρασίας; Ακόμα χειρότερα ... θα στεγνώσει πολύ γρήγορα και τα εξτένσιον των βλεφαρίδων θα πέσουν μέσα σε λίγες μέρες.


Οι αισθητικοί στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι η χειρότερη εποχή για εξτένσιον βλεφαρίδων είναι το καλοκαίρι!


Με υψηλές θερμοκρασίες (επίπεδα Αφρικής μερικές φορές), βάζετε κλιματισμό (ο οποίος στεγνώνει τον αέρα), και αερίστε πάρα πολύ καλά τον χώρο.(Ανοίξτε πόρτες και παράθυρα.)


PRO ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Διατηρήστε την υγρασία σε επίπεδα 40% – 60%... ιδανικά 44 –55%.


Για λιγότερα από 100€, μπορείτε να εξοικονομήσετε ΠΟΛΥ πόνο αλλά και θυμωμένους πελάτες με έναν υγραντήρα και ένα υδρόμετρο /υγρασιόμετρο.


Ανοίξτε τον υγραντήρα όταν έχετε χαμηλή υγρασία και ενεργοποιήστε τον κλιματισμό (ή τη θέρμανση) όταν η υγρασία είναι υψηλή.


Είναι απλό!



#4 Παράλειψη του Διαχωρισμού των Εξτένσιον Βλεφαρίδας.

Ο διαχωρισμός των εξτένσιον βλεφαρίδων εξασφαλίζει ότι τα εξτένσιον βλεφαρίδας που τοποθετήσατε δεν θα είναι κολλημένα μεταξύ τους.


Όσο οι βλεφαρίδες μεγαλώνουν και τυχόν νεογέννητες (αναγενής τρίχες 1-15 ημερών) είναι πάνω τους κολλημένες δεν μπορούν να μεγαλώσουν φυσιολογικά προς τα έξω και αρχίζουν και καρφώνουν προς τα μέσα, στον θύλακα.


Θα προκαλέσουν πόνο και μερικές φορές μπορεί να βλάψουν τις φυσικές βλεφαρίδες και να προκαλέσουν πρήξιμο (βλεφαρίτιδα, θυλακίτιδα) στα βλέφαρα του πελάτη σας. Χαρακτηριστική περιγραφή ενόχλησης από την πελάτισσα ….. έχω πρήξιμο και νιώθω κάτι να με καρφώνει σαν βελόνα!!


Αν θέλετε να χάσετε έναν πελάτη γρήγορα... μην διαχωρίζετε τις βλεφαρίδες!


Pro Συμβουλή: Προγραμματίστε 10 λεπτά στο τέλος κάθε ραντεβού για να διαχωρίσετε τα εξτένσιον βλεφαρίδων.


Με απλά λόγια, να τα ελέγξετε ένα προς ένα και να ξεκολλήσετε τυχόν εξτένσιον κολλημένα μεταξύ τους και να απεγκλωβίσετε τυχόν κολλημένες φυσικές τρίχες. Δώστε πολύ μεγάλη έμφαση στις ρίζες και στα νεογέννητα.



#5 Απόσταση από το Βλέφαρο



Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά (και πιο οδυνηρά!) λάθη που μπορείτε να κάνετε με τα εξτένσιον βλεφαρίδων.


Πολύ Κοντά: Το χειρότερο σενάριο! 😩


Η κόλλα εξτένσιον βλεφαρίδων ενδέχεται να μπλοκάρει το θύλακα της τρίχας, κάτι που θα είναι πολύ δυσάρεστο για τον πελάτη σας.


Μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε μόλυνση (βλεφαρίτιδα) και πρήξιμο του βλεφάρου.


Αποφύγετε αυτό το λάθος με κάθε κόστος!


Πάρα Πολύ Μακριά: Αυτό θα ασκήσει μεγάλη πίεση στη ρίζα των εξτένσιον βλεφαρίδων, το αποτέλεσμα θα είναι ακατάστατο, και αν τη βάλετε πολύ μακριά, τα εξτένσιον βλεφαρίδων μπορεί να στρίψουν, κάτι που θα φαίνεται απαίσιο, γιατί τα εξτένσιον θα λυγίζουν προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά.


Pro Συμβουλή: Συνήθως όταν ένας πελάτης παραπονιέται για αλλεργική αντίδραση, είναι σχεδόν πάντα ένας μπλοκαρισμένος θύλακας τρίχας από την εφαρμογή του εξτένσιον που έχει τοποθετηθεί πολύ κοντά στο κινητό βλέφαρο.



#6 Η έλλειψη χρήσης πλάνου τοποθέτησης εξτένσιον Βλεφαρίδων! / 'Lash Map'!



Στη ζωή, αν δεν έχετε πλάνο, μαντέψτε τι συμβαίνει;


Όλα πάνε 💩.


Μαντέψτε λοιπόν τι συμβαίνει όταν δεν έχετε πλάνο και για τις βλεφαρίδες σας;


Ναι, μοιάζουν με 💩.


Ένας χάρτης βλεφαρίδων μπορεί να σχεδιαστεί στην επιφάνεια του προστατευτικού πάτς που μπαίνει στο κάτω βλέφαρο του πελάτη σας με λεπτό μαρκαδοράκι ή στυλό.

Θα δώσετε στις βλεφαρίδες σας δομή και ο πελάτης σας θα ξέρει ότι είναι στα χέρια ενός επαγγελματία! 😉


Και μαντέψτε... και τα δύο μάτια θα φαίνονται ίδια – εξίσου πανέμορφα!



#7 Λάθος Τοποθέτηση των πάτς για την προστασία των κάτω βλεφαρίδων.



Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο, ακόμη και με αρκετά έμπειρους τεχνίτες βλεφαρίδων.


Θυμηθείτε, δεν πρέπει το πάτς να αγγίξει το εσωτερικό του κάτω βλεφάρου.


Αυτό μπορεί να κάψει τη μεμβράνη του ματιού..(προσωρινά), ή ακόμα και να ξύσει το μάτι... ΑΟΥΤΣ! 😩


Τοποθετήστε τα πάτς των βλεφαρίδων σωστά, εφαρμόζοντας πρώτα στην εσωτερική γωνία του ματιού, για να έχετε τον έλεγχο στην τοποθέτηση του προστατευτικού σας και να βεβαιωθείτε ότι δεν θα μπει μέσα στο μάτι.


Συνεχίστε να βάζετε εξτένσιον... και να θυμάστε, οι γνώστες των εξτένσιον βλεφαρίδας είναι και τεχνίτες που είναι πνιγμένοι στην δουλειά 😉



Μας ξέφυγε κάτι;


Έχετε ιδέες για το επόμενο άρθρο μας;


Πείτε μας παρακάτω!


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ;

Μη χάσετε το επόμενο! Εγγραφείτε για να τα έχετε κατευθείαν στα εισερχόμενά σας!

Ευχαριστούμε!

bottom of page